28. oktoober 2013

KATAME KAPIPEALSEID

Juba lapsena mäletan, kuidas ülemised köögikapid kaeti ajalehega, et kaitsta kappe mustuse eest.
Aeg-ajalt lihtsalt vahetati vana leht kapi peal jälle uuega. Aga, oli ka üks väike aga- kui ikka tuuletõmme juhtus tekkima, oli see leht kapi pealt läinud nagu niuhti. No, siis pandi ajalehe peale mingi purk või vaas või muu vidin, mis paberil lendu ei lasknud tõusta. Kui aga mingi aeg jälle paberi vahetamiseks läks, avastati, et kapipealne oli täiesti puhas ainult selle koha pealt, kus oli mingi vidin peal olnud.
Tänapäeval on õnneks selline hea asi välja mõeldud nagu toidukile. See haakub imehästi pinnale ja ükski tuuletõmme seda sealt ei liiguta.
Ja mis peamine-see aitab ära hoida kohutavalt tüütut kapipealsete pesemist.
Jah, minu käest on küsitud, et mis vahet sellel on, milline see kapipealne välja näeb, kui keegi seda ju niikuinii ei näe. Nojah, vahe ongi teadmises, et mingi ködi su kapi peal on. Ja tegelikult koguneb seda ködi sinna ikka päris palju, kui just väga tihti kapiotsas nühkimas ei käida.
Nii tulebki ainult korra see suur pesemine ette võtta, milleks taaskord soovitan kasutada soodapastat. Kapipealne tuleb kergelt niiskeks teha, soodapasta peale määrida, lasta natuke seista. Siis pihustada äädika-veega ja loputada.
Kui kapipealne on kuivatatud, tõmmata toidukile lihtsalt peale ja ongi kogu töö tehtud.
Edaspidi jääb üle ainult teatud aja jooksul kilet vahetada ja ei mingit pidevat kapiotsas kõõlumist ja nühkimist. :)

                                                            Täna saigi kilet vahetatud:


Tänan külastamast!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...