20. november 2013

ISETEHTUD NÄOKOORIJAD

Kuidas teha isetehtud näokoorijaid?

 Tegelikult on see super lihtne. 
Ei ole vaja osta poest kalleid koorijaid, mis on täis säilitusaineid ja  mille koostisosad võivad meie näonahale hoopis kahju teha. Tihti juhtubki nii, et leida enda nahale see õige toode, kulub võibolla hunnik totsikuid ja meeletult raha. Aga neid katsetusi saab teha tunduvalt odavamalt ja palju ohutumalt.


Kuivale, tundlikule nahale

Kui nahk on väga tundlik ja kipub olema kuiv, on vaja teha üks hea, niisutav koorimine, et pehmendada nahka ja eemaldada põletik. Kookoseõli on selleks absoluutselt parim.
100% naturaalne kookoseõli on ka hea naha pinguldaja.

 Võta väike steriilne purk ja lisa supilusikatäis või rohkem kookoseõli. Aseta purk kookoseõli sooja vette sulama. Kui õli on sulanud, sega piisavalt suhkrut, et tekiks paks pasta.  
Koori sellega näonahka, see jätab naha siidiselt pehmeks ja  niisutab sügavalt.

Rasusele nahale

Kui sul on rasune nahk, kasutage jojoba õli.
Sisaldab E-vitamiini. Suurepärane ka näo- ja silmameigi eemaldamisel ning epileerimis- või vannijärgse nahahooldusena.
Jojoba imendub kergesti ja ei ummista  poore. See on uskumatult kerge õli. See niisutab kergelt,  muutmata nahka  rasvaseks.
 Lisa supilusikatäis või rohkem purki ja sega piisavalt suhkrut või peent meresoola, et tekiks paks, selline kuiv pasta. Võite lisada ka teelusikatäis mett.

                                                       SIIN ON MINU LEMMIKUD:
 


Tundlikule või ärritunud nahale

  Jahvata ¼ tassi kaerahelbeid peeneks pulbriks. Lisa teelusikatäis mett ja piisavalt vett, et teha pasta. Kasuta segu õrnalt koorides nahka. Kaerahelbed on väga rahustava toimega ja mesi on loomulikult anti-bakteriaalse toimega.


  Nahka elustav puhastaja

Kui nahk on muutunud tuhmiks või nö. elutuks, aitab söögisooda. Aseta supilusikatäis söögisoodat puhtasse purki. Lisa lihtsalt piisavalt vett, et tekiks paks pasta. Niisutage oma nägu ja hõõruge pasta õrnalt näonahale. Loputa ja kuivata. 

Võite lisada tilk või kaks oma lemmik eeterlikku õli puhastusvahen
ditesse. Lavendel on suurepärane eeterlik õli näo puhastamiseks, sest see on hea kõikidele nahatüüpidele. Lisaks lõõgastab see keha ja vaimu ja rahustab nahka.

 

Kindlasti leiate endale sobiliku näokoorija. 

Ja kui teilgi on mõni hea retsept, andke aga julgelt kommentaariumis teada!

Hoidke oma õrna nahka! 

 

Tänan

        külastamast!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...